Priser hårtransplantation

Prislista hårtransplantation

Hur sätts priset på hårtransplantationer egentligen?

Olika kliniker prissätter sina behandlingar på olika sätt. När du vill göra en hårtransplantation blir det oftast en konsultation, som naturligtvis är gratis hos de flesta kliniker och därefter kan du acceptera priset eller försöka förhandla ner priset. Hårtransplantationskliniken vill ju sälja på dig en behandling och ”bjuder” därför på konsultationen.

Se till att med priset får du alla produkter som behövs för att få ett bra resultat det kan tex handla om eftervårdsprodukter.

Vid FUE behandlingar var det tidigare vanligt med ett rörligt pris per hårsäck. Behandlingarna kan variera i storlek från 600 grafts (hårsäckar) som förflyttas upp till 3000 grafts. Eftersom en behandling ofta tar en hel dag så är det inte ovanligt att priset blir väldigt högt upp emot 80 000 kronor är inte ovanligt hos en del kliniker. Tro inte heller att det finns något samband mellan pris och kvalité – det finns kliniker som tar astronomiska priser och försöker marknadsföra sig som världsledande medan de i verkligheten är rätt mediokra. Samtidigt finns det seriösa kliniker som tar mindre betalt – vilket innebär att de gör mer operationer vilket i sin tur innebär att du blir skickligare eftersom de över mer!

För FUT operationer, som är mer ovanliga i Europa men vanligt i USA, är det vanligt att prissättningen görs beroende på hur stort strip ingreppet görs se nedan. En del kliniker kombinerar FUT operation med FUE. Flertalet patienter kommer göra flera operationer i livet eftersom man fortsätter att tappa håret och man vill inte ha ett onaturligt hårfäste.  Om man  göra mer än en operation, är det inte ovanligt att man kan förhandla till sig ett lägre pris en andra gång eller att patienten helt enkelt måste reopereras. Här handlar det alltså till stor del om hur bra du som patient kan förhandla med kliniken och vilken policy kliniken har.

Se upp så du inte gör en lite FUE operation ofta behöver man mer hårsäckar än vad man själv tror och kirurgen behöver sätta hårsäckarna tätt. Det finns en del kliniker som gör mindre operationer vilket i princip innebär att du kommer behöva göra en ny operation efter 1,5 år.

Exempel på prisbilder

Operation typ I
Omfattar ca. 1.500 hår, och lämpligt för de som vill förstärka hårlinjen eller fylla igen begynnande vikar.
Pris 29.000:- tom 84 000 kronor beroende på klinik.

Operation typ II
Omfattar ca. 1.500 – 2.500 hår, och lämpar sig för dem där hårtappet är etablerat, medans resten av håret fortfarande är kraftigt. T.ex. en måne, mycket höga vikar, etc,etc.
Pris 36.000:-  tom  120  000 kronor beroende på klinik

Operation typ III
Omfattar 3000 hårsäckar eller mer. Detta kan ibland bli så mycket som mer än 4.500 hår och operationen kan också göras på 2 dagar. En större operation lämpar sig för de som vet att de kommer att bli väldigt tunnhåriga med tiden, eller redan har tappat mycket hår.
Pris 40.000:-  och upp emot 200 000 kronor beroende på klinik.