Vad är den verkliga orsaken till håravfall?

De vanligaste orsakerna till kvinnligt håravfall
maj 4, 2014
Hårbehandlingar för män – vilka alternativ finns
maj 6, 2014

Vad är den verkliga orsaken till håravfall?

Håravfall behandlingar är mycket populära i dessa dagar, men frågan är, vad som verkligen är orsaken till håravfall?

Håravfall och ett vikande hårfäste är bara ett av tecknen på att åldern börjar ta en vägtull på våra kroppar. För män, finns det en mycket god chans att det är bara en tidsfråga innan du börjar märka att hårfästet är vikande. För vissa är håravfall genetisk och i början av 30-talet är när håravfall börjar visa. För andra börjar vikande vid en mycket tidig ålder.

För sextio procent av män, är processen för håravfall mer gradvis. Det börjar också senare i livet. Oavsett vilken tidsram men påverkar eventuell total håravfall en majoritet av den manliga befolkningen.

Även håravfall för män är mer socialt acceptabelt, kvinnor å andra sidan, uppleva en mer traumatisk upplevelse som det avser håravfall. Medan tidiga tonåren och 20-talet är potentiella problem tider för kvinnor är mottagliga för generiska håravfall, är en lika kritisk tid klimakteriet. Mycket stressande situationer som förlossningen påverkar också kvinnor håravfall.

För en vanlig människa, är graden av hårväxt 3mm per vecka (snabbare än någon annan del av kroppen utom benmärgen).

Denna process av håravfall och hår återväxt är kontinuerlig och naturlig. Det är endast när hastigheten av hårtillväxten är långsammare att håravfall blir ett problem. Det mänskliga huvudet har ett genomsnitt på cirka 100.000 hårsäckar, vilka var och en kan producera ca 20 hårstrån i en livstid.

Intressant nog gör hårfärg också en skillnad. Personer med rött hår har 25% färre hårbotten hårstrån än de med brunt hår; medan blondiner har mer än en fjärdedel fler hårbotten hårstrån än brunetter. Det kan vara så att mer ljusare färg hår är nödvändigt att blockera och skydda hårbotten än mörk färg hår.

En annan mycket stark fråga med manliga håravfall är DHT. Detta är en kraftfull hormon i våra kroppar, vilket kan påverka håret på huvudet. När DHT når hårsäckarna och dermalpapillen, tenderar att förhindra proteiner, vitaminer och mineraler från att tillhandahålla nödvändig näring för att upprätthålla liv i håret av dessa folliklar. På grund av detta, hårsäckarna tenderar att återge i en långsammare takt och detta i sin tur antingen förkortar den växande fas av hårsäckarna eller förlänger sitt vilande stadium. När håret reproducerar sig vid en långsammare takt, du sluta med vikande hår linjer.

Såsom anges i kvinnor håravfall, utöver de kemiska effekterna av DHT andra faktorer som kan påverka tillväxten av hår. Stress, dålig kost och naturligtvis ålderdom påverkar också negativt en individer förmåga att återge håret tillräckligt snabbt priser.