Hårbehandlingar för kvinnor och män

Att resa för att göra en hårtransplantation
maj 11, 2014
Om hår -så här fungerar hår
november 4, 2014

Hårbehandlingar för kvinnor och män

För miljoner är håravfall en del av deras liv. Håravfall påverkar många och är den något som påverkar är det allt som verkligen betyder något.

Varje persons håravfall är annorlunda och unikt, och du bör alltid konsultera med en läkare för att se till att din lösning är vettigt för dig, det finns naturläkemedel, hårtransplantationer och läkare kan ordinera läkemedel.

Män med manligt håravfall kan dra nytta av ett recept håravfall botemedel kallas finasterid eller Propecia. Denna medicinering stoppar testosteron från att konvertera till dihydrotestosteron, som verkar orsaka manligt håravfall. Detta är inte typiskt för kvinnor eftersom det kan orsaka problem med graviditet. Finasterid används främst för att förhindra ytterligare förluster av hår, och gör lite för att stimulera tillväxten. Den totala andelen framgångsrika denna medicin är 89 procent.

Ibland kvinnor och män med håravfall kan ha nytta av kortisoninjektioner i hårbotten. Kortison i en kräm eller salva kan ibland användas för att stimulera hårtillväxt samt. Emellertid, injektioner är mer effektiva än krämer eller salvor. Injektionerna upprepas vanligtvis på månadsbasis. Återigen, detta är något ordinerats av läkare eller sjuksköterska.

Medicinska botemedel mot håravfall har ofta potentiella biverkningar. Dessutom dessa medicinska behandlingar inte alltid fungerar. Du får arbeta med din läkare för att testa olika saker att se vilket som fungerar bäst. Det finns en känsla av trial and error med att hitta vad som fungerar för dig.

Många människor som lider av håravfall, särskilt kvinnor, kommer att försöka kirurgiska ingrepp för att behandla sin sjukdom. Normalt är kirurgi ett alternativ efter läkemedel eller naturliga terapier försökt med liten framgång. Kostnaderna är högre, och på grund av kirurgi, är risken också higer. Det finns två kirurgiska förfaranden som används som botemedel håravfall. Dessa är hårtransplantationer och hårbotten minskning kirurgi.

En hårtransplantation innebär att man tar hår och hud från en del av kroppen där håret växer också, till exempel på baksidan av huvudet, och kirurgiskt kopplar den till den del av huvudet där håravfall sker. Som transplant slå rot, växer håret som det hade vuxit på baksidan av huvudet, så småningom som täcker den skalliga området.

En hårbotten minskning innebär sträcker hårbotten så att huden i den kala fläcken kan tas bort. Snittet stängs genom sträckning i hårbotten, så att de områden som innehåller hår täcka den avlägsnade delen. Efter läker området, växer håret som vanligt.

Det finns många potentiella biverkningar till en kirurgisk håravfall åtgärda. Av denna anledning, att de överväger kirurgi behandla deras håravfall bör noga diskutera alternativ med sin läkare för att ge sig själva en chans att väga fördelarna mot de potentiella riskerna.

En av de saker som är också ett alternativ, är att tillåta dig själv att gå skallig. Detta kan låta som en udda lösning, men det finns många där ute som har lärt sig att arbeta med en hårlös huvudet.