Vad är den verkliga orsaken till håravfall?
maj 5, 2014
Hårtransplantationer är den enda metoden som verkligen fungerar
maj 7, 2014

Hårbehandlingar för män – vilka alternativ finns

I samma ögonblick som du inser att du faktiskt förlora ditt hår är ett oroligt uppvaknande. Även om en person säger att det inte kommer störa honom kan du vara säker på att innerst inne gör det. Det tråkiga är att mer än 80% av alla män kommer att drabbas av manligt håravfall till viss del under sitt liv. Så det spelar ingen roll om du är 16 eller 60 när håret börjar förloras och du vill göra något åt det.

Hårbehandlingar

Ahhh den gamla goda hår och hårbotten, hår bit eller peruk. Dessa har funnits i tusentals år och var även används av några av de tidiga romerska kejsarna för att täcka upp sina håravfall problem (Japp även Emperors oroa håravfall). Moderna hår system har kommit långt och med en kombination av att använda lätta basmaterial och äkta människohår en bra hår system kan vara nästan omöjlig att upptäcka.

En enda konstig bieffekt från en högt blodtryck läkemedel gav oss förmodligen den mest populära håravfall ”lotion” existerar – Rogaine. Rogaine är perfekt för att stimulera hårväxt och när de kombineras med DHT-hämmare som Azelainsyra det kan vara mycket effektiv vid behandling av början till mitten av scenen manligt håravfall. Rogaine såldes ursprungligen som en 2% lösning, men just nu kan du få den i en 15% -ig lösning som ska ge bättre resultat.

Det finns massor och massor av andra håravfall lotion ute men Rogaine är den enda som faktiskt visat sig ha någon effekt alls. Det är inte att säga att andra behandlingar inte oroa dig – jag bara inte sett några bevis.

Orala behandlingar

Du har två val när det gäller oral (piller baserad) håravfall behandlingar. Du kan ta en naturlig DHT-blockerare som Saw Palmetto bär extrakt piller. Eller så kan du använda receptbelagda läkemedel Propecia (Finasterid) eller Avodart (Dutasterid). Hursomhelst det resultat du letar efter är att dessa kommer att blockera produktionen av DHT i hårbotten och hjälper dig avkrävdes de flesta av hår du har förlorat. En nackdelen här är att både Propecia och Avodart har en ganska lång lista med biverkningar så se till att du är medveten om dessa innan du börjar behandlingen.

hårtransplantationer

Det fanns en tid då hårtransplantationer faktiskt skulle lämna dig ser långt, långt värre än före operationen. Resultaten var hemska och operationen var bara brist på slakt. Tiderna har förändrats men och hår restaurering kirurger nu kan transplantera ett enda hårstrå i taget utan att behöva skära bort stora remsor av hud för givare hår. FUE hår transplantationer har gjort naturliga och prisvärda möjliga resultat äntligen för ganska mycket varje kille ute. Om du vill se vad som är möjligt då Google Dr. Cole eller Dr. Umar – Jag är inte på något sätt anslutna till dessa kirurger. Bara kolla vad de kan göra.

Raka av sig allt hår

Sist men inte minst är möjligheten att helt enkelt raka håret bort. Inte varje kille är nöjd med detta och inte varje kille kan leva med det, men om du letar efter ett alternativ som är populärt med Hollywoodstjärnor (och låt oss inse fakta något ser bättre ut än en combover) och kostar nästan ingenting att upprätthålla sedan surrande din hår kort är rätt väg att gå.

Vilken behandling du använder kommer att vara ner till hur bekväm du är med dig själv. Vissa människor kommer att behöva ha en fullständig hår att känna sig ”normal”. Om så är fallet sedan gå vidare och göra vad du behöver göra. Om du är nöjd med bara raka huvudet sedan göra det. Det finns inget rätt eller fel svar när det gäller det här.