De vanligaste orsakerna till kvinnligt håravfall

Hårprodukter för män som lider av håravfall
maj 3, 2014
Vad är den verkliga orsaken till håravfall?
maj 5, 2014

De vanligaste orsakerna till kvinnligt håravfall

Många kvinnor vänder sig till hårtransplantationskliniker för håravfall

Visste du att 20% av kvinnorna lider av håravfall? Men kvinnligt och manligt håravfall skiljer sig åt och därför är det viktigt att kontrollera orsakerna till håravfallet om du är kvinna. Vi rekommenderar att du alltid gör ett blodprov för att se så det inte är några värden som behöver åtgärdas.

Det är normalt att tappa några hårstrån varje dag men vissa människor kan uppleva massiva håravfall. Och när detta börjar hända, kan det vara mycket stressande och oroande. Vilka är faktorerna som orsakar håravfall hos kvinnor?

En av de vanligaste faktorerna till kvinnors håravfall är stress. Om du har opererats eller drabbas av sjukdom, kan du uppleva denna typ av håravfall. Detta är ett tillfälligt håravfall. När du återhämta sig från din sjukdom eller din operation kommer problemet avta.  En av de vanligaste rekommendationerna för stressrelaterad håravfall är att identifiera stressen och skapa förutsättningarna för att minimera stressen. Med tiden kommer du att få ditt hår komma tillbaka.

Hormonell obalans är ofta förknippat med håravfall hos kvinnor. De två hormoner nämligen androgener (manliga hormon) och östrogen (kvinnligt hormon) måste vara i balans för att förhindra håravfall. Till stor del orsaken till hormonell obalans är genetisk relaterade. Forskning visar att nästan 50% av kvinnorna lider denna typ av problem som är äldre än 40. I grund och botten är denna typ av håravfall är samma typ som drabbar män och är också känd som manligt håravfall. Håravfall hos kvinnor resulterar ofta att håret blir mer  glest, där majoriteten av hårförlusten är på toppen och sidan av huvudet. Lösningen på detta problem är att rätta till hormonell obalans.

Samma hormonell obalans kan vara märkbara 3 månader efter förlossningen. Detta beror på att normaliseringen av överdriven hormon som utsöndras under graviditet. Som du kanske kan föreställa sig, alla skillnader och kemiska förändringar i en kvinnas kropp som tar plats på grund av graviditet är betydande. När fött, det hormon reduceras till nivån före graviditeten nivå vilket resulterade i håravfall. Detta är en vanlig cykel och bör inte vara en orsak till oro. För att ta hand om detta, är helt enkelt tid. Återigen, vad din kropp åter stabiliseras håret kommer tillbaka.

Håravfall hos kvinnor kan också orsakas av autoimmun sjukdom där hårsäcken angrips av vita blodkroppar. Detta resulterade i krympningen av hårsäcken och begränsar hårväxt. Denna typ av håravfall är inte typiskt i befolkningen som den påverkar endast 2%. Efter en viss tid hår kan återföds ständigt, komma tillbaka i fläckvis områden eller inte återföds ständigt alls. Eftersom denna typ av håravfall är så där, är det första du ska göra ta en titt på stressrelaterade möjligheter, eller hormonell obalans.

Dessa är bara några av de bästa symptom relaterade till kvinnans håravfall. Om du upplever någon form av håravfall, är det smartaste att göra besöka din läkare och få ett samråd för att kontrollera varför du förlorar ditt hår. Ibland håravfall är kroppens sätt att låta dig veta att något allvarligare pågår. Inte bortse från dessa typer av fysiska signaler.